С настъпването на пролетта и Великденските празници пред нас се отваря възможността да се впуснем в един духовен и физически пост.

Великденският пост е не само традиция във множество култури, но и време за отказване от светско и излишно, за да се обърнем към сърцето си и към вярата.

Това е време за размисъл, молитва и медитация. Великден е символ на ново начало и възраждане, а постът ни подготвя да приемем тази нова възможност за трансформация.

Разбира се, по време на Великденския пост има множество храни, които можем да консумираме, за да поддържаме нашето тяло здраво и подготвено за духовната практика.

 

  1. Плодове и зеленчуци: Преобладаващата част от храната по време на пост трябва да бъдат свежи плодове и зеленчуци. Те са богати на витамини, минерали и фибри, които са от съществено значение за здравето ни
  2. Зърнени храни: Избягвайки животински продукти, можем да се насочим към зърнените храни като ориз, пшеница, киноа и други зърнени култури, които предоставят енергия и хранителни вещества.

Опитайте нашите ядки и вкусни сурови барчета.

    3. Храни, богати на протеини: Лимитирането на месото не означава, че трябва да липсваме от протеини. Можем да консумираме храни като нахут, леща, боб, както и ядки и семена, които са отличен източник на растителни протеини

    4. Плодови сокове и вода: За да се поддържа хидратацията, е важно да пием достатъчно течности, а ако обичате своетпо кафе с мляко, можете да разгледате нашите веган алтернативни млека.

 

Тези храни предоставят разнообразни хранителни вещества, които са необходими за поддържането на здравословен начин на живот по време на пост.

 

А ако не можете да се ограничите от алкохола, можете да опитате веган просекото на Alberto Nani.